neděle 1. června 2014

Hraj až do konce! Jedině tak vyhraješ!

Co rozhoduje o vítězi a poraženém? Určitě jste četli mnoho článků na motivaci, osobní rozvoj. Jak se kolem toho pohybuji, tak už je to na jedno brdo. Každý chce uspět, to je jasný. Kdo říká, že ne, tak neuvěřitelně kecá! Máte super děti, perfektní rodinu. To je úspěch jako hrom. Osobně čerpám inspiraci ve sportu, protože od malička sportuji a hrál jsem dlouhé roky závodně fotbal. Neexistovalo dříve pro mě nic jiného než fotbal.


Kdo se pohybuje ve svém odvětví delší dobu, tak vidí, že už ho druhá strana ničím moc nepřekvapí. To samé platí ve fotbale. Máte perfektně přečteného soupeře. Vždy je potřeba přijít s něčím novým, jinak to je nuda a už se na vás každý připraví. To, co vám fungovalo před rokem a každého jste tím drtili, tak dnes nemáte šanci. 

Vítězství není náhoda
O vítězství rozhodují detaily. Jsou to věci, které člověk nevidí. Před 2 týdny jsem se zúčastnil poháru finále mezi Spartou a Plzní. V současné době nejlepšími týmy v lize. Očekával jsem od zápasu super fotbal. Prvních 30minut se nefandilo na protest a do poločasu se hrál vyrovnaný zápas. V druhém poločase byla Plzeň lepší a zaslouženě dala branku. Sparta se k ničemu nedostala, až mě to překvapilo. Rozhodčí nastavil 3 minuty a už běžela třetí minuta nastavení a v tom penalta. Opravdu poslední akce zápasu. Góóól a vyrovnáno. Plzeň si zasloužila vyhrát, už se viděli s trofejí, běžela třetí a poslední minuta nastavení. Musíš hrát do konce zápasu. V následném rozstřelu Sparta zvítězila a slavila. 


Před týdnem jsem sledoval finále ligy mistrů a líbil se mi styl Atletica Madrid. Hráči bojovali, dřeli a nebyla to náhoda, že jsou ve finále. Dali branku a drželi se velmi důstojně do 70minuty. Poté rezignovali a odkopávali míče. Real Madrid, byl v té době lepší, tlačil. Na to se vás nikdo neptá, když nedáte branku. 

Co rozhoduje o vítězství?
Spoustu věcí. Po 5-ti minutách musel odstoupit Atleticu jejich nejlepší střelec, nemohl nastoupit jeden z jejich nejlepších hráčů. Hádka hráčů, osobnost trenéra, psychika, jak jste spali, co jste snědli atd.. 

Jen ti nejlepší hrají opravdu do konce
Konec zápasu je, až když zapíská rozhodčí. Třetí minuta nastavení - rohový kop, krásný centr, super výskok a góóóóól. Vyrovnáno. Prodloužení už mělo jasnou záležitost. Real slavil vítězství. Toto dokáže opravdu silný tým!


Žádné komentáře:

Okomentovat