pátek 12. dubna 2013

Znáte Slevomat a zakladatele Tomáše Čupra?

Zrovna dneska jsem říkal, že přestanu přidávat články a budu se soustředit na 100% věcem, které jsou pro mě prioritou. Jak vidíte, tak další článek je na světě.
Před půl rokem jsem byl na výborné přednášce Tomáše Čupra na VŠE a před rokem jsem ho registroval na jedné konferenci. Je to výborný kluk, s kterým chci v budoucnu rozjet byznys nebo alespoň spolupracovat na některých věcech.


Jak říkal Tom, proč se vrátil z Anglie do Čech. Tady jsou nejkrásnější holky! 

Růst o 70 % měsíčně. Zakladatel Slevomatu Tomáš Čupr našel mezeru v byznysu s rozvozem jídla. Byl jsem permanentně hladový a naštvaný, říká o úrovni českých firem rozvážejících jídlo z restaurací zakladatel Slevomatu Tomáš Čupr. Nejen proto před pár měsíci spustil nový portál. V byznysu, na kterém si řada lidí vylámala zuby, jeho portál Dáme jídlo vykazuje měsíčně růst o 70 procent. Proč?

Rozvoz jídla je trh, na kterém si v Česku během posledních pár let vylámalo zuby hned několik firem. Před čtvrt rokem se na něm objevil nový hráč, který má potenciál uspět tam, kde jiní skončili. Počet objednávek přes jejich systém roste v tuto chvíli zhruba o 70 procent měsíčně a blíží se k 10milionovému měsíčnímu obratu.
„Food delivery ve světě frčí, ale v Čechách je tento trh z nějakého důvodu pořád v plenkách. Já věřím, že když něco začnete dělat dobře, způsobíte revoluci. A to je, co právě pozorujeme,“ říká Tomáš Čupr, který rozvozovou firmu Dáme jídlo posledních několik měsíců buduje. S rozjezdy nových projektů má zkušenost, zakládal a donedávna řídil i úspěšný Slevomat.

3 roky Slevomatu

Dnes jsou tomu 3 roky, co se o půlnoci 12. 4. 2010 narodil Slevomat. Já, Romča Sudová a Petr Bartoš jsme po dvou měsících “dlouhých” příprav spustili webík, který pořádně zahýbal s českým netem. Já jsem se kvůli tomu vrátil po pěti letech z Anglie, Romča dala výpověď v bezrealitky.cz a Petr odložil na neurčito dostudování medicíny. Riskli jsme to, šli do nejistoty a osmnáct, dvacet hodin denně v kanclu bouchali do klávesnice. A nebyl to obyčejný kancl, alébrž stůl v openspacu, kde bylo asi 5 dalších firem (pamatuju si překladatelku a seznamku :-) - bez servisu jako v akcelerá, inkubá a jiných torech. Taky to jde. Firmy nám bouchali dveřmi před nosem s tím, že jsme blázni… Taková sleva? A k tomu marže? Vytrvali jsme. Většina se jich pak do půl roku ozvala sama. Lidi si často myslí, že to všechno přišlo tak nějak samo, ale je za tím moc, moc energie, potu a Romančiných slz :-) Za to nasazení a inspiraci budu oběma do smrti vděčný. Lví podíl na tom úspěšném startu mají i Martin Korman a Miton - dva společníci, kteří se ke Slevomatu přidali jen o malou chvilku později. Díky moc kluci!
Slevomat je teď už úplně někde jinde - mimo jiné má vlastní kancelář a už tam nesedí jen tři lidi… Je to miliardová firma. Ale peníze nejsou všechno a včera na narozeninách Verunky Hlaváčové jsem si uvědomil, jak lidsky vyjímečný Slevomat je a i když se, stejně jako v každé větší firmě, najdou vyjímky, tak ten celkový duch je prostě pecka (tady je lehká fotoukázka). Když se bavím s kýmkoliv ze Slevomatu, tak toto je často hlavní motivace pro skvělou práci. Na ten tým jsem opravdu hrdý! A děkuju všem, kdo jsou jeho součástí!
Suma sumárum, ať děláte cokoliv, tak ty začátky jsou vždy těžký, ale když něčemu věříte, když se nebojíte vyhrnout rukávy a zariskovat a když se obklopíte skvělými lidmi, tak se výsledek dostaví.
Ještě se podělím o naši historicky první nabídku, kde jsme ambiciózně nastavili “aktivační minimum” na 100 voucherů, takže jsem jich 70 musel koupit sám :-D
Super práce Slevomate! Přeji ti krásné narozeniny, stále usměvavé kolegy a hodně spokojených zákazníků (na ty v honbě za zisky nikdy, nikdy nezapomínej!). To ostatní pak přijde samo.
PS: Tohle video jsem dělal kdysi pro zákazníky, ale teď se docela hodí :-)


2 komentáře:

  1. opet jedna vec zkopirovana ze zahranici..stejne jako jine "veleuspesne ceske projekty"

    OdpovědětVymazat
  2. je lepší něco dělat, než kritizovat

    OdpovědětVymazat