pátek 20. dubna 2012

Co je šarm? Jak se minimálně vyrovnat Clooneymu, Damonovi či Pittovi?

To je jedna z nejdůležitějších vlastností, kterou by člověk měl mít. Ovlivňuje to, jak působíš na druhé při jakékoliv příležitosti. Proč je tak okouzlující u žen George Clooney, Matt Damon, Brad Pitt? Co mají navíc? 


Dobrá zpráva pro všechny, co nemají šarm, dá se naučit. Šarm je vlastnost, která má moc potěšit a upoutat. Nasloucháš, neexistuje nic jiného než ty, cítíš se skvěle, vyzařuje z tebe šarm, jsi oblíbený. Máš vliv na druhé, přinášíš potěšení druhým. Musím upozornit, cesta není jednoduchá, je potřeba na sobě pracovat!

Jak ovládnout šarm?
Způsobíš, že se budou lidé cítit fantasticky. Staň se okouzlujícím, přesvědčivým a obdivuhodným. Když se budou lidé cítit mimořádně ve tvé společnosti, budeš odměněn. Lidé se cítí emotivně (obzvláště chováním druhých lidí). Nezajímá je, kolik toho víte, dokud se o ně nebudete zajímat – starat. Tajemství je zapůsobit, aby se druzí cítili důležití.

5 způsobů, jak být šarmantní

  1. Přijetí
Přijměte lidi, jací jsou. Nekritizuj, nehledej chyby, akceptuj je. To je počátek toho, jak se stát okouzlujícími. Usměj se, ostatní se budou cítit lépe.

  1. Ocenění
Pochval druhé za to, co udělali. Budou se cítit hodnotnější a důležitější. Jednoduše děkujte. Děkujte lidem, co udělají. Budeš se mít raději, když uděláš něco, co ostatní potěší. Čím víc se máš rád, tím budeš mít druhé raději. Jen tak mezi námi, staneš se okouzlující.

  1. Uznání
Kdo to umí, je vítán kdekoliv. Nejlepší je pochvala, která je přímo od srdce. Stoupnete vysoko na žebříčku popularity.

  1. Obdiv
Každý má rád poklony. Upřímně a nelíčeně pochval nějakou jejich vlastnost, majetek či výkon. Získají lepší pocit ze sebe. Pochval oblečení, vlastnost, drobnost.

  1. Pozornost
Věnuj pozornost ostatním lidem. To je jedna z nejdůležitějších vlastností. Chovej se k lidem šťastně, jako by si je viděl po letech, usmívej se, soustřeď jim pozornost. Jako by byli nejdůležitějšími na světě. Nezáleží, kdo jsou, budou si myslet, že jste šarmantní.  Pozorné naslouchání se zájmem je nejvyšší formou lichotky. Pokládej otázky a pozorně naslouchej, co lidé říkají. Staň se dobrým posluchačem. Poslouchej bez přerušení v naprosté tichosti, jako kdyby bylo nejdůležitější, co vám kdo říká. Věnuj se druhému 100%. Vše vypni, zavři věnuj se mu! Zkus se před odpovědí odmlčet na 3-5s.

Osoba, která pokládá otázky, rozhovor řídí. Působ zpětně a parafrázuj vlastními slovy.

Ženy milují muže, kteří jsou šarmantní
Abyste byli pro ženy okouzlující, musíte porozumět tomu, jak myslí a cítí. Nejdůležitějšími emočními potřebami jsou: cit, pozornost a respekt. Mluvte méně a poslouchejte, pokládejte otázky o ní, o jejím dni, životě, zájmech, starostech a poslouchej! Buďte ohromení jí. Pokládejte jí otázky, mluvte s ní o nadějích a obavách, minulosti, cílech a touhách. Poslouchejte, jako byste ji považovali za tu nejvíce fascinující osobu.

Muže okouzlí, když jim řekněte, že jsou schopni uspět a postarat se. Chvála souhlas, obdiv. Pokud se chováš šťastně a nadšeně, tak lépe přesvědčíš ostatní. Nezáleží, proč něco děláš, ale spíš, jak se mohu chovat jinak. Lidé se budou chovat tak, jak vaše chování vnímají. Soustřeď se na to, jako by si už byl okouzlující. Naučte se druhým dávat najevo, že dáváte pozor.

Jak zjistíte, že vám někdo nenaslouchá?
Oči vše prozradí. Záleží, zda se vám kouká do očí. Rada zní, udržujte oční kontakt.
Vyvíjej oční aktivitu, míhej očima, uč se od profíků. Nakloň trochu hlavu, bude to vyapdat věrohodně. Důležité je také přikyvování. Už jak sedíš je strašně důležité, každým svým pohybem dáváš najevo, kdo jsi. Ani nemusíš promluvit a člověk tě už má zmapovaného.
Dodržuj vzdálenost, nebuď daleko ani blízko. Někdy se toto dá dost dobře zneužít. Do 60 cm blízká rodina, 60-180 cm obchodní partneři, 240-320 cm cizí lidé. Mezi nejčastější chyby patří: založení si rukou, zkřížení rukou, rozplácnutí do gauče. V nějakých situacích naopak velmi příjemné. Volte vždy na situaci.

Jak komunikujeme?
55% řeč těla, 38% tón hlasu, 7% slova.
První dojem je ohromně důležitý! Vypovídá vše o tobě. Podle toho soudí druzí lidé. Vysílej tedy správné signály. K prvnímu dojmu se vrátím v samostatném vydání, protože to je víc než důležité!
Při souhlasu vydávej zvuky souhlasu. Zapoj oční kontakt a kývej hlavou. Při mluvení si dej pozor na tónu hlasu. Někdy víc záleží na tom, jak to řekneš, než co řekneš.

Závěr
Nejdřív uděláš spoustu chyb, aby ses stal mistrem. Pokud nezačneš, nikdy se z tebe nestane takový člověk, jak je tu popsáno. Bez cviku to nejde. Cvičte a převádějte do praxe. Jednodušší je si to vyzkoušet třeba na kamarádech a poté na veřejnosti.

1 komentář: