sobota 1. února 2014

Jak mít více času? Jak ho využívat?

Před nějakou dobou jsem psal velmi úspěšný článek Nemáte čas? Jednoduchá rada na začátek: zjednodušte si život! Rád píši ze života a učím se od lidí z praxe, což mě nejvíce nakopává. Před týdnem jsem byl v Plzni zařídit nějaké věci. Uvědomil jsem si jednu věc.


Měl jsem na výběr. Použiji trolejbus, tramvaj, bus a nebo vlastní nohy. Chtěl jsem ušetřit peníze, tak jsem se rozhodnul, že půjdu ze Slovan na Bory pěšky. Stihnul jsem vše podle plánu. Strávil jsem na cestě necelou hodinu. Pokud bych použil dopravní prostředek, tak jsem 4x rychlejší a udělám případně nějaké věci.

Proč je let letadlem dražší než jízda autobusem? 
Jednoduchá odpověď. Platíš vždy čas. To je i v životě. Vždy si můžeš vybrat. Pojedeš nakoupit a strávíš v obchodě 2hodiny i s cestou a nebo někoho zaúkoluješ a bude to trvat 5minut. Co je lepší?

Jak jsi na tom TY?
Jak se chováš v životě? Zvládneš si udělat všechno sám? Dříve jsem si to myslel. Hlavně jsem nikomu nechtěl platit za tyto služby a nemohl jsem pochopit, jak někdo dokáže za to vyhazovat peníze.
Vždy je potřeba si uvědomit, co chceš.


Jak se chovám teď?
Potřebuji udělat webovky, tak si nechám udělat. Dříve jsem programoval a dokázal bych je udělat, ale...
Měl jsem zpomalený PC, věděl jsem, že je potřeba zformátovat. Co jsem udělal? Dal jsem to člověkovi, co tomu rozumí a bylo to OK.

Jaký žiješ život? 
Komplikovaný nebo jednoduchý??? Chceš na sobě pracovat nebo... blablablabla.................

Žádné komentáře:

Okomentovat