sobota 15. září 2012

Nemáte čas? Hodně pracujete? Zastavte se na hodinu na hřbitově!

Člověka neuštve nepříznivý osud, uštve se vždycky sám. Máte moc práce? Pak stravte hodinu na hřbitově. Prohlédněte si náhrobky těch, kteří už nepracují. Možná tam právě leží proto, že stejně jako vy mysleli, že všechna tíha světa leží na nich. A až tam vy sami budete nastálo, svět se tím nijak nezmění. I kdybyste byli sebedůležitější, najdou se jiní, kteří dokážou dělat vaši práci.



Zdá se vám to drsný?
Je to tak!

Můj příběh
Předchozí 4měsíce jsem makal jako šroub, ráno jsem vstával v 5h a vracel se domů nejčastěji kolem půl desáté večer. Teď jsem vypnul na 2týdny, dal jsem si relax, věnoval se úplně jiným věcem a hlavně přemýšlel.
Co se stalo za tu dobu?
Po osobní stránce jsem  se posunul o velikánský kus vpřed. V práci? NIC. Dále to tam funguje i beze mě. Vždy si vybírejte s rozvahou to, co děláte!

Každý člověk, co čte tento článek, jistě chodil nebo chodí do školy. Jaké to je, když se máte učit? Děláte vše, abyste oddálili tento okamžik? Lepší je dělat i nesmyslnou - fyzickou činnost, jen aby jste vyhnuli duševní práci.


Úplně stejně neúspěšní lidé po celý život oddalují začátek svého přemýšlení. Odpovězte si na otázky:
1. Kdo jsem?
2. Co chci?

Věnujte těmto dvěma otázkám jednu hodinu svého života. Většina lidí tu hodinu nenajde. Jsou totiž duševně líní. Většina lidí je proto také neúspěšná. Nejde o to, že neúspěšní lidé nemyslí. Jde o to, že nemyslí tak, aby získali výhody oproti jiným. Těm, co více přemýšlí, pak stačí relativně málo, aby uspěli.

Nespokojenost je asi nejčastější stav mysli. Téměř každý člověk je nespokojený se současným stavem.
Jak jsi na tom TY???

Upřímně si odpověz na tu otázku. Osobně říkám, že jsem hodně nespokojený se současným stavem! Je to dobře, protože pro to něco dělám a aktivně řeším. Je potřeba mít v sobě až tu nasranost, aby člověk vstal a něco dělal! :-)
Co dělá většina? 
Jsou dále nespokojení a jen o tom planě kecají. Mnoho lidí přitom tuší, co mají dělat. Jenže to vždy představuje krok do neznáma. Jednodušší je na to prostě nemyslet a myslet na něco jednoduššího.

V každém okamžiku, kdy myslíte, je pro mozek stejně namáhavé:
Vymýšlet zábavu na večer anebo vymýšlet podnikatelský projekt.
Hrát karty anebo přemýšlet o firemní strategii.
Kontrolovat tiket z loterie anebo kontrolovat chyby ve své práci.
Hodnotit, kdo vyhraje Superstar, anebo řešit podnikatelské příležitosti.
Pomlouvat někoho anebo vydělávat peníze.

Je to tak jednoduché, že si většina lidí myslí, že za tím musí být něco složitého. Jsou duševně liní přemýšlet i nad tím, jak je to vlastně jednoduché.

Žádné komentáře:

Okomentovat