sobota 22. prosince 2012

Máte z něčeho strach? Nekecejte jen o tom a dělejte to! + bonusové VIDEO!

Co udělá člověk, když má z něčeho strach? Neudělá to a vyhýbá se té věci. Co se stane? Dříve či později, ta věc člověka stejně potká. Vím to z vlastní zkušenosti. Buď se tomu postavíš čelem a půjdeš do akce nebo to necháš být. Co uděláš TY?

Dělej to, z čeho máš strach. A dělej to opakovaně. To je nejrychlejší a nejjistější způsob, jak strach porazit. Dale Carnegie




Před rokem jsem měl pomalu strach někoho pozdravit. Pro spoustu lidí úplná blbost: říct jednoduše dobrý den. Když bych v té situaci nebyl, nedokázal bych to pochopit.
Kde byl ten problém? Nevěřil jsem si, neměl jsem energii, moc přemýšlel nad věcmi, spekuloval.

Co je pro někoho jednoduché, tak pro druhé je obrovsky složité. Žádná teorie ti nedá tolik jako praxe! Na druhou stranu bez teorie je také těžké jít do praxe. Vše s mírou ;-)

Byl jsem vedený způsobem hlavně bez chyby. Co jsem dělal? Nechyboval, choval jako ostatní. Teď už vím, že pokud neuděláš chybu, tak se nikam nedostaneš a neposuneš. Je to ve všem.
Co se stane, když půjdeš balit hezkou holku? Nastuduješ si všechny informace o tom, přijdeš za holkou a ona najednou zareaguje jinak, než jsi čekal? Odejdeš, zamrzneš nebo budeš jednat. Co udělá většina? Ani se nepokusí a bude o tom jen kecat!

Nejlíp se člověk učí a inspiruje, když mu někdo poví svůj příběh. Ze začátku blog vznikal, že budu kopírovat přednášky a občas tam dám něco ze života. Teď už vím, že je nejlepší, když člověk povídá, co skutečně zažil a tím neuvěřitelně inspiruje druhé, pokud to podá tím správným způsobem! Už od září chci změnit blog na VIDEOblog, natočil jsem několik videí a neumístil je sem. Proč? Měl jsem strach! Vždy je nadšení, potom postupně opadá. To, co jsem měl v plánu, tak mi vydrželo 2 týdny.

V příštích článcích se dozvíte, jak jsem překonal strach z telefonování, jak jsem předstoupil před lidi a přednášel. Co udělat, co zafungovalo atd.

Tady to bonusové video ;-) Jak člověk o tom kecá, má zápal to dělat, chvilku i dělá a potom se opět zaměří na něco jiného a v konečném výsledku nedělá nic! Z toho vyplývá, že spousta lidí chce být úspěšná, ale nikdy nebudou. Je potřeba mít vytrvalost, vnitřní motivaci, zaměřovat se na správné věci, učit se od těch nejlepších, scházet se správnými lidmi atd.. Denně potkávám mnohem chytřejších lidí než jsem sám. Je nejjednodušší žít život stejně jako ostatní lidé do té doby, než zjistíte, že se dá žít jiným a mnohem lepším způsobem. To se pak dějí věci........






Žádné komentáře:

Okomentovat