sobota 1. prosince 2012

Víme, co máme dělat, ale neděláme to!

Proč jsou někteří lidé úspěšní, šťastní, vychází jim to, na co sáhnout, sbalí tu nejlepší babu, mají prachy? Jednoduše dělají to tím správným způsobem! To je rozdíl od toho: myslet, přemýšlet, číst si o tom. Přesně to dělá většina lidí a poté se diví, že jim to nejde, lepí se jim smůla na boty, jsou mrzutí, přecházejí od jednoho špatného vztahu ke druhému. Opravdu nic není náhoda!

Už měsíc pracuji na svých cílech. Vím, co chci v životě, ale to nestačí. To je stejné jako by jste měli velkého slona a chtěli ho sníst. Nejdříve ho potřebujete rozporcovat. Je velmi důležité snít a mít touhu.

Co je potřeba dělat?
Napsat si cíle na viditelné místo a sledovat je pravidelně každý den. To nás popohání. Dělá to velmi málo lidí. Poté je nejdůležitější přejít k akci a něco dělat!

Upřímně říkám, že když mi někdo povídal před 5-ti lety, ať si napíšu cíle, tak jsem myslel, že je blázen. Co jsem udělal? V té době jsem studoval, hrál fotbal, samé večírky do noci, spíš do rána, byl to takový bezstarostný život, nevěděl jsem moc, co chci od života a říkal si, že to nějak dopadne.
Když nevíte, kam jdete, tak každá cesta je správná. 


Co se stalo za 5 let?
Hodně věcí. Nejdůležitější věc je ta, že jsem začal studovat osobní rozvoj a poznávat hlavně sebe. To mě posunulo neskutečně vpřed. Vím, že to je práce na celý život.

Spousta lidí žije ve svém pohodlí, neradi dělají změny, tak to většinou nikam nedotáhnout a diví se. Je potřeba vyjít ze svého pohodlí a posouvat své hranice. Někdy to opravdu bolí, ale bez chyb se nikam nedostaneš a budeš žít život jako průměr - ovce.



Co dělat?
Napiš životní cíle. Kde se vidíš za 10 a 5 let. Rozkouskuj to na roční, měsíční, týdenní a denní cíle. Vylepšil jsem to, že jsem si dal i ranní a večerní cíle. Chybí mi ještě koláž, protože mozek si lépe pamatuje obrázky než nápisy.V pondělí mě inspirovali Pavel Trojánek s Ondrou Kuberou. Napiš si 100 cílů a připiš k tomu: Kdo chce trávit se mnou svůj čas, ať se koukne na mé cíle! Nezapomeň se při tom bavit!

Jedna z nejdůležitějších věcí je, soustředit na to energii!

Slyšeli jste, že si lidé dávají předsevzetí? Jak dlouho jim vydrží?
Bez vytrvalosti a správných lidí kolem sebe to nikam nedotáhnete. Je opravdu na každém, jak se rozhodne.

Jaký je můj životní sen-cíl? 
Dělat to, co chci, kde chci, kdy chci, s kým chci. Být happy :-) + 100 cílů, které zveřejním, abych měl větší motivaci jich dosáhnout. Například:

 

















Dosáhnu toho?
YES! Mám totiž vítěznou povahu!

Žádné komentáře:

Okomentovat