neděle 13. května 2012

Lidé jen kecaj a kecaj! Spousta lidí žije ve snu! Každý by chtěl...

Před dvěma týdny jsem byl o víkendu v Plzni. Byl jsem mezi kamarády a kamarádkami, poznal jsem nové lidi, bylo to bezva. Uvědomil jsem si spoustu věcí. Také jsem zaregistroval, že spousta lidí něco chce. Např. otevřít si frenčízu, začít podnikat, investovat tam a tam. Mám spoustu nápadů na rozjetí byznysu. Pokud něco nezačneš dělat, tak se nic nestane! Teď je ideální doba! Většinou to lidé po prvním neúspěchu vzdají, často ani nezačnou. Poté skončí v krysím závodě. Práce, žena - muž, dítě, hypotéka, dovolená atd...... uběhne 20-30 let a začíná pro většinu poslední třetina života.

Stačí si zajít do nějaké hospody, kde mají chlapy u piva plno keců. Proč ženy čtou knihy z červené knihovny? Sní o princovi z pohádky a doma mají takové křupany. Každý by něco chtěl, ale to je bohužel vše. Poté lidé říkají, tolik peněz nechci, vždyť můžeme bydlet v něčem menším, auto stačí obyčejné z bazaru.

Poslední dobou jsem hodně četl, přemýšlel a spal. Viděl jsem video, jak chlápek povídal na jedné konferenci, že moc přemýšlení škodí. Dřív byl bezdomovec, chlastal a přemýšlel o životu. Zdálo se mi to jako úplná blbost. Teď si uvědomuji, že tehlen týden jsem přestal tolik přemýšlet. Pomalu jsem nespal, ale dělal, byl plný energie, dělal radost lidem kolem a posunul jsem se zase o kousíček dopředu.

Znám také kamarády, co chtějí tu a tu holku. Neuvědomují si, že ji nikdy nemůžou mít, protože nejdřív se musí změnit oni sami. To spousta lidí nikdy nepochopí. Nikoho nezměníš, musí ta druhá osoba chtít sama. Většinou vše končí hádkami, nepochopením, plýtváním energie na zbytečné věci, smutkem atd... Kdo umí komunikovat s lidmi, má velký plus ve všem!

Moje oblíbená otázka je také: Jaký je tvůj sen? Někdy přicházejí zajímavé odpovědi. Jen je škoda, že někteří lidé mají nějaký sen a dělají úplně něco jiného. Jaký je tvůj sen?

Lidé nepřitahují to, co chtějí, ale to, čím jsou.

To je prostě dokonalý citát, který vše vystihuje! Jak na sobě pracuju každý den, tak si to neskutečně uvědomuju víc a víc.

Žádné komentáře:

Okomentovat